Sfaturi Utile

Frigiderul sau combina frigorifica nu mai raceste,  se mai poate repara?

In primul rand orice aparat frigorific clasic (cele No frost mai au alte particularitati) are 3 componente esentiale in functionarea sa:

– motorul (compresorul)

– circuitul de racire

-termostatul (sau placa electronica)

De cele mai multe ori circuitul interior sau mai rar exterior al aparatului se fisureaza si freonul care circula in interiorul sau se evapora, nu il vedem si de cele mai multe ori nu il simtim datorita faptului ca se evapora treptat. Simtomul celmai des intalnit este ca frigiderul nu mai raceste la capacitate, iar curand acolo unde este cazul si congelatorul va ceda deoarece presiunea din interior nu ii mai ajunge sa faca fata intregului aparat. Motorul este astfel suprasolicitat nemaidecupland, iar la un momentdat se va intampla inevitabilul si va cadea si el.

Solutii: de cele mai multe ori, asa zisi „meseriasi”se prezinta cu cea mai simpla rezolvare si mai putin costisitoare decat cea propusa de un profesionist si va sugera incarcarea instalatiei cu freon.DAR imaginativa o anvelopa de la o masina sparta cu care mergeti sa o umflati cu aer. La un momentdat aceasta se va dezumfla la loc, proportional ca timp cu marimea sparturi iar aici vorbim de aer si nu de un gaz foarte usor de evaporat.

      Ceea ce meseriasi propun pentru cei care doresc repararea aparatului frigorific este aparitia unui nou circuit in interiorul frigiderului, o placa de fabrica alba, frumoasa, care nu dauneaza nici spatiului nici esteticii frigiderului, legarea acesteia prin conducte de cupru (nu aluminiu ca si initial, care este mult mai slab)de circuitul exterior, inlocuirea filtrului si incarcarea propriu zisa cu freon.Practic nu s-a astupat nici o gaura ci este un nou circuit pentru aparatul dumneavoastra. Aceasta operatie va costa mai mult dar totusi este incomparabila cu achizitionarea unui nou frigider.

   Pentru sfaturi si interventii nu ezitati sa ne contactati la :0741230430, 0742581621